Dabar is weer begonnen!

Daar zijn we weer! Team 1 van Dabar Elburg is van start. Zaterdagavond tijdens de opening hebben we het nieuwe seizoen spetterend ingeluid met een watergevecht. Daarna hebben we ons in de knoop gelegd met ‘twister’ en gesmuld van zelf versierde cupcakes en pannenkoeken.Spetterende Start

De eerste zondag mochten we luisteren naar Gods Woord dat door de mond van Hans Scherphof tot ons kwam. Het thema van de dienst was ‘Rust’, wat natuurlijk zeer toepasselijk is in deze vakantietijd. We zijn soms zo druk met het maken van plannen, maar zijn we ons er wel van bewust dat er soms zo opeens iets tussen kan komen? Zijn we dan klaar om God te ontmoeten? Zoek je rust bij God, geef je over aan Hem!

Zondagavond mochten we tijdens de sing-in horen en zingen van de schepping. Wat een zegen dat wij mogen genieten van Gods schepping die zó prachtig is. Zoals in Genesis geschreven staat: ‘..en God zag dat het goed was.’ Dat we soms even de ellende in deze wereld kunnen ‘vergeten’ en genieten van de dingen om ons heen.

Voor ons als teamleden begon maandag het ‘echte’ werk. Het weekprogramma begint en de dag is gestart met een kinderclub over de storm op het meer. ’s Middags was er echter een probleem! Er waren dieren ontsnapt!! Een leeuw, een haan en kip, een duif, een kikker.. de hele dierentuin liep rond op de camping. Snel hebben we de hulp van de kinderen ingeroepen en als ware jagers zijn we met gespitste oren de camping over gegaan. Sluipend, roepend, dan weer heel stil hebben we ze gelukkig allemaal gevonden én gevangen!

Met de tienerclub hebben we met boomstammen gegooid rond het thema ´kracht´. We hoorden over David en Goliath. Hoe Goliath de kracht uit zichzelf haalde, maar David was sterker doordat hij op God vertrouwde en uit Hem zijn kracht putte.

’s Avonds hebben we de vrouwen verwend met voetenbaadjes, maskertjes mooie nagels en boven alles… chocola! De dag mochten we afsluiten met een mooie belofte van God uit Romeinen: ‘Zo God voor ons is, wie zal er tegen ons zijn?’ Wees stil voor God en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen, God zal je leiden, vertrouw op Hem en je zal niet wankelen! (opwekking 717)